Десятка найбагатших світу втратила загалом $44 млрд через обвал фондового ринку у США

Найбільше постраждав Безос, його статки зменшились на $9 млрд

У США ринок акцій в четвер різко знизився на тлі істотних втрат технологічного сектора за кілька місяців – індекс Nasdaq Composite обвалився майже на 5%. Обвал американського фондового ринку торкнувся всіх трьох основних індексів,які пережили найсильніше падіння з 11 червня.

Як повідомляє Bloomberg, у зв’язку із цим 10 найбагатших людей втратили загалом $44 млрд.

Засновник Amazon.com Джефф Безос втратив найбільше – $9 млрд. Власний капітал Ілона Маска обвалився на $8,5 млрд.

Хоча пандемія завдала рекордного збитку економіці світу, деякі з найбагатших людей світу накопичили за останній місяць значні суми.

І Маск, і Марк Цукерберг подолали позначку в $100 млрд, і їх статки регулярно зростають більш ніж на $4 млрд на день завдяки зростанню цін на акції Tesla і Facebook. Безоса, найбагатша людина в світі, володіє понад $200 млрд.

Чтайте також:  У Києві загинула працівниця посольства США Санвер Нікаело

Цього року інвестори зробили ставку на акції технологічних компаній, оскільки продукція компаній цього сектора виграла від того факту, що споживачі перебували в умовах локдауну і змушені були працювати з дому.

Згідно з Bloomberg Billionaired Index, навіть після внесених в четвер коригувань, 500 найбагатших людей світу разом збільшили свої статки на $830 мільярдів в цьому році. Більше за всіх заробив Безос – $83 мільярди доларів, за ним йде Маск з $69 мільярдами.

Нагадаємо: капіталізація Apple за підсумками торгів 3 вересня знизилася на $180 млрд після падіння вартості акцій компанії на 8%.