Дітей знову відправляють на дистанційку, в МОН приголомшили заявою: “На наступні два тижні…”

Чиновник зазначив, що він теж батько

Знайти можливість організувати дистанційне навчання у школах у наступні два тижні закликав виконуючий обов’язки міністра освіти і науки Сергій Шкарлет

За словами Шкарлета, у зв’язку зі зростаючим рівнем захворюваності китайським вірусом серед українців Міносвіти спільно з МОЗ постійно стежать за ситуацією, в тому числі і в навчальних закладах.

“Прохання не тільки як керівника Міністерства освіти і науки, а як батька – знайти можливість організувати на наступні два тижні дистанційне навчання для наших дітей”, – пише він.

Шкарлет підкреслив, що він в курсі і розуміє, що ці питання вирішуються на місцях, проте зазначив, що в ситуації, яка склалася Київ і регіони повинні діяти спільно.

“Тому дуже прошу прислухатися до рекомендацій державної та місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а також РНБО”, – йдеться в повідомленні.

Чтайте також:  Під час збройного конфлікту на території України необхідно поширювати знання про права людини та міжнародне гуманітарне право

Наостанок він зазначив, що перед педагогами, керівниками навчальних закладів та батьками стоять серйозні виклики.

“Найголовніше для нас зараз – не допустити стрімкого поширення коронавірусу і зберегти здоров’я людей”, – підсумував Шкарлет.

Як відомо, з наступного понеділка у Лозівському районі Харківщини учнів усіх шкіл відправлять на дистанційку. Це пов’язано з тим, що кілька педагогів захворіли, а одна вчителька померла. Повернути за парти дітей планують 2 листопада.