Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко попередив що інфекція поводиться вкрай непередбачувано

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко попередив про ускладнення через Китайський вірус.

Заступник голови МОЗ розповів про наслідки і прогнози в ефірі телеканалу “Україна 24”.

За словами Віктора Ляшка, інфекція поводиться вкрай непередбачувано, проте поки очікування фахівців виправдовуються. Ситуація ускладнюється, а щоб не доводити її до критичних показників, потрібно дотримуватися обмежень.

“Я сподіваюся, що ми не побачимо 20 тисяч летальних випадків в Україні за рік, але щоб цього не побачити, потрібно робити ті речі, які ми прописали в умовах адаптивного карантину, а не чекати жорсткого карантину”, – заявив чиновник.

Він додав, що для багатьох хворих Китайський вірус може принести небезпечні ускладнення, які проявляться з часом:

“Питання епідемії може ще мати далекі наслідки для здоров’я українців. Онкологічні, серцево-судинні захворювання пізніше дадуть про себе знати”.

Чтайте також:  “Навіть у разі досягнення критичної позначки”: Глава МОЗ зробив термінову заяву про тотальний карантин в країні

Віктор Ляшко стверджує, що система охорони здоров’я України впорається, навіть якщо одночасно хворітимуть до 10 тисяч осіб по всій країні. Однак якщо всі вони звернуться за допомогою в одному місті – медикам доведеться туго. Зараз же щодня фіксують близько 5-5, 7 тисячі тих, що заразилися.