Назвали професії, які найкраще підходять для еміграції

Серед українців за кордоном найбільше цінуються програмісти, дизайнери, працівники салонів краси та кухарі.

Претендувати на роботу з такими професіями можна без знання мови, а працю можна знайти дуже швидко. Директор кадоровї агенції “Глобал” Віктор Дунаєнко розповідає, які заробітки чекають на тиких спеціалістів.

 

“Зараз великий попит на перукарів та майстрів манікюру. Причому шукають як у Поьщу, так і в Німеччину та в Чехію. Лише в Кракові працює більше тисячі салонів краси і такі майстри тут дуже потрібні. Спеціалісти з України дуже цінуються. Моя знайома винаймає місце в салоні краси. Щодня обслуговує 8-10 клієнтів. За день має близько 3 тисяч чистого заробітку. Знання мови ніхто не питає, але просять показати свою майстерність.Те ж саме з перукарями”, – каже Дунаєнко.

Для майстрів манікюру і перукарів достатньо перекласти польською ті сертифікати, які здобули в Україні. Отримати документ, який буде визнаватися у всій європі можна безкоштовно, вступивши у поліцеальну школу.

Чтайте також:  У Римі заарештовано доглядальницю, яка накачувала свою підопічну транквілізаторами

“Для програмістів неформально теж не існує документів про освіту. Достатньо виконати кілька тестових завдань. Тут потрібне технічне знання англійської. Але, якщо людина займалася програмуванням в Україні, то ніякої складності то не викличе. В Польщі багато компаній шукають і програмістів і дизайнерів. Середні заробітки – від 30 тис грн до 60 тис грн. Більші заробітки в Німеччині до 70-90 тис грн. Але для роботи в серйозних компаніях там вимагають міжнародний сертифікат програміста”, – додає експерт.

Кухар теж є популярною професією, хоча кухарі заробляють менше. В середньому 22-25 тис грн. Беруть українців в піццерії, суші- бари та ресторани європейської кухні.