Україна так і не отримала від Ірану документів про збиття літака МАУ – МЗС

Подальші переговори залежатимуть від виконання іранською стороною домовленостей

Україна так і не отримала від Ірану документів про збиття літака «Міжнародних авіаліній України», які він обіцяв передати під час останнього раунду переговорів у Тегерані, тому подальша доля переговорів України з Іраном буде залежати від виконання ним досягнутих раніше домовленостей. Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін, передає Інтерфакс-Україна.

«Ми досить непогано говорили під час останнього раунду переговорів про збільшення прозорості між нашими органами досудового розслідування, але на сьогодні ми так і не дочекалися від іранської сторони жодного документа, жодної інформації, які було обіцяно передати нам буквально протягом найкоротшого часу. Саме тому ми продовжуємо наполягати на виконанні домовленостей, після чого можна буде говорити про продовження переговорного процесу», – розповів він.

Чтайте також:  МАУ запланувала запуск нових міжнародних рейсів у жовтні

Єнін наголосив на тому, що Україна не проміняє правду про збиття літака на компенсації, базовою вимогою є саме запит на справедливість.

«Ми чекаємо від іранської сторони об’єктивного неупередженого як технічного розслідування, так і притягнення винних до відповідальності рамках кримінального переслідування. Ми підкреслювали, що наші органи досудового розслідування спільно з прокуратурою здійснюють досудове розслідування у відповідному кримінальному провадженні, і нам надзвичайно важливо знати і розуміти всі обставини зазначеної трагедії», – пояснив він.