Байден обрав на посаду торгового представника США давнього критика Китаю

Обраний президент США зупинився на кандидатурі Кетрін Тай

Обраний президент Джо Байден назвав Кетрін Тай, юриста з торгівлі з досвідом роботи в Китаї, кандидатом на посаду головного торгового представника США у своїй новій адміністрації.

Як повідомляє CNBC, якщо її кандидатуру затвердить Сенат, в обов’язки Тай входитимуть забезпечення дотримання американських правил імпорту і посередництво в торгових умовах з Китаєм та іншими країнами.

Тай, американка азійського походження, також стане першою «не білою» жінкою, яка буде працювати в торговому представництві США. Вона вільно говорить на найпоширенішому діалекті китайської мови – мандаринському.

Обираючи Тай, команда Байдена, ймовірно, сигналізує про намір повернутися до більш багатостороннього торговельного підходу для просування торгових інтересів США і протидії зростаючій економічній конкуренції з боку Китаю.

Тай стане наступником нинішнього торгового представника Роберта Лайтхайзера, чиї досягнення під час правління Трампа включають більш рішучий тон під час переговорах з Пекіном і введення мит на сотні мільярдів доларів на товари, імпортовані з КНР.

Чтайте також:  Смертельний антирекорд Іспанії. За добу від коронавірусу померли понад 800 людей

Телеканал припускає, що Тай не обов’язково змінить жорстку позицію, якої дотримувався її попередник. Вона сказала, що до Китаю слід підходити рішуче і стратегічно.

З 2007 по 2014 рік Тай успішно вела судові розгляди по спорах Вашингтона проти Пекіна у Світовій організації торгівлі.