Глава Єврокомісії прогнозує Brexit без торгової угоди

Джонсон вважає, що ЄС змінив переговорну позицію не на користь Великобританії

ЄС не вдається домовитися з Великобританією про умови її виходу, найбільш імовірний варіант – Brexit без торгової угоди, попередила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

За словами фон дер Ляйєн, «чи є у нас умови для угоди чи ні», Єврокомісія остаточно вирішить 13 грудня.

«Великобританія залишиться вільною, суверенною, вони можуть самі вирішувати, що хочуть робити, – сказала глава Єврокомісії. – ЄС буде адаптувати умови доступу до нашого ринку відповідно до її рішень».

Напередодні про те, що Великобританія буде готуватися до Brexit без угоди з ЄС, розповів прем’єр-міністр Борис Джонсон. За його словами, ЄС змінив переговорну позицію і хоче змусити Великобританію в майбутньому приймати регулювання Євросоюзу.

У понеділок 7 грудня головний парламентер з боку ЄС Мішель Барньє заявив, що «не гарантує» угоду і не бачить прориву з основних питань.

Чтайте також:  Посварилася з мамою і вибігла з дому: дитина скоїла страшне самогубство просто посеред вулиці

Сторони продовжують «перетягування каната» стосовно так і не вирішених питань про квоти щодо рибальства, митного кордону в Північній Ірландії і британський закон про внутрішній ринок, покликаний обійти Brexit. До вечора понеділка офіс Джонсона запропонував скасувати цей закон, якщо ЄС піде на інші поступки.

На новинах про ймовірний остаточний зрив торгової угоди фунт стерлінгів впав більше ніж на 1,5% до долара.