Пенсії готуються рахувати по-новому, чиї суми кардинально зміняться: “90% від зарплати…”

“В індивідуальному порядку.”

У Мінсоцполітики намагаються вирішити проблеми з розривом у виплатах пенсій деяким українцям

Таку інформацію озвучив радник глави відомства Микола Шамбір в ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, в Міністерстві соцполітики зараз хочуть змінити механізм розрахунку пенсій військовим, оскільки існує великий розрив у виплатах.

“Якщо ми беремо механізм перерахунку, ми повинні взяти аналогічну посаду військовослужбовця зараз, до того, який служив раніше, можливо, в СРСР. Якщо в СРСР був такий атомний підводний човен, наприклад, то зараз його в Україні немає і аналогічні посади відсутні. Прирівнювання робиться відповідне, але завжди є конфлікт, люди незадоволені, тому що немає посади, до якої можна прирівняти аналогічну посаду з тими виплатами, які були тоді”, – підкреслив Шамбір в ефірі українського телеканалу.

Він також анонсував зміну механізму обліку грошового забезпечення для обчислення пенсій в індивідуальному порядку, враховуючи грошове забезпечення кожного солдата.

Чтайте також:  Кожен українець віддасть на пенсії по 4500 грн, а зарплату підвищать усього на 200. Ось що потрібно знати про проєкт держбюджету

“Як варіант для вирішення проблем по всіх військових пенсіях, по нерівностях, по усуненню диспропорції між тими, хто вийшов раніше на пенсію, і сьогодні — ми розглядаємо питання зміни механізму обліку грошового забезпечення для обчислення пенсій, щоб брати грошове забезпечення конкретної людини, яка служила в той період”, – резюмував радник глави Мінсоцполітики.

Раніше ми розповідали, що Рада планує скасувати зменшення пенсій військовим. Так, у першому читанні був прийнятий законопроект, який передбачає повернення норми максимальної пенсії для військових у 90% від зарплати/забезпечення.

На даний момент пенсіонер має 35 років стажу і раніше заробляв 15 тисяч, то на сьогоднішній день він може розраховувати лише на 70% від забезпечення. А за новими правилами військовий пенсіонер вже отримуватиме 13500 гривень.