«Нафтогаз» отримав спецдозволи на розробку ділянки «Дельфін» та Скіфського родовища

Компанія отримала 20 спецдозволів терміном на 30 років

НАК «Нафтогаз» отримав 20 спеціальних дозволів на користування надрами Скіфського родовища та родовища «Дельфін» на 30 років. Про це повідомляє видання «Наші гроші», посилаючись на наказ «Держгеонадр».

Наказ № 627 від 30 грудня 2020 року свідчить про те, що НАК «Нафтогаз» отримав 20 спецдозволів на користування надрами родовища «Дельфін» та Скіфської площі.

Метою вказано геологічне вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі «дослідно-промислова розробка родовищ, з подальшим видобуванням нафти та газу на континентальному шельфі та виключної (морської) економічної зони».

Ділянка «Дельфін» розташована в північно-західній частині континентального шельфу Чорного моря. Площа ділянки становить 9 500 кв км, родовища «Одеське» та «Безіменне», захоплені Росією. Запаси вуглеводнів оцінюють у 286 млн тонн умовного палива.

Останні пошукові сейсморозвідувальні роботи проводилися у 2005 році.

Чтайте також:  «Москва була, є і буде!»: ватнuцю вuкuнулu з маршруткu на Львівщuні (відео)

Нагадаємо: у 2019 році конкурс на розробку нафтогазової ділянки «Дельфін» на шельфі Чорного моря виграла компанія Trident Black Sea ексдепутат Держдуми РФ Іллі Пономарьова.

Асоціація газовидобувних компаній заявила, що конкурс на розробку нафтогазової ділянки «Дельфін» на шельфі Чорного моря був проведений в неякісному форматі і може мати негативні наслідки для видобутку вуглеводнів в Україні.

11 вересня Кабмін визнав недійсною свою постанову про запуск конкурсу по розробці шельфової ділянки «Дельфін» на умовах розділу продукції.

Раніше ексміністр енергетики й захисту довкілля Олексій Оржель заявив, що шельфове нафтогазове родовище «Дельфін» можуть виставити на конкурс кількома лотами, щоб залучити якомога більше міжнародних компаній до видобутку газу в Україні.