Коломойський може сісти за ґрати на 7 – 12 років, – Рябошапка про справу “Привату”

Справа “Приватбанку” належить до важких злочинів, а тому її учасникам може загрожувати позбавлення волі, зокрема це стосується й олігарха Ігоря Коломойського.

Ексгенпрокурор Руслан Рябошапка в інтерв’ю 24 каналу сказав, що на позбавлення волі Коломойського мають вплинути декілька факторів, але це достатньо реальний сценарій.
“Мені здається, від 7 до 12 років позбавлення волі передбачає санкція частини 5 статті 191 Кримінального кодексу, в якій може фігурувати зокрема і колишній співвласник “Приватбанку”, – пояснив він.

За його словами, велику частину матеріалів, які стосувалися розслідування справи щодо “Приватбанку”, Офіс генпрокурора передав до НАБУ. Саме це мало наблизити розслідування до закінчення.

“Ми могли б разом із НАБУ цю справу завершити. Залишалося лише зробити економічну експертизу, але нам просто не дали цього зробити. Наскільки я знаю, ця експертиза досі не проведена, а тому ніякого руху далі щодо “Приватбанку” не може бути”, – додав Рябошапка.

Чтайте також:  Пенсійний фонд радить розпочинати думати про майбутню пенсію уже сьогодні. Розпочинається накопичувальна програма на старість

Що відомо про справу “Привабанку”
18 грудня 2016 року Нацбанк заявив, що “Приватбанк” став неплатоспроможним, та звернувся до Кабміну з пропозицією націоналізувати його. Для того, щоб врятувати банк, держава здійснила докапіталізацію на понад 155 мільярдів гривень.
Ексвласники банку Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов вважають націоналізацію незаконною. Наразі у справі “Приватбанку” триває понад 600 судів різного рівня і в Україні, і в закордонних юрисдикціях
Окружний адмінсуд Києва 18 квітня 2019 року за позовом Ігоря Коломойського скасував рішення про націоналізацію “Приватбанку”. У відповідь на це Кабмін, Нацбанк і “Приватбанк” одразу в травні оскаржили це рішення.
3 квітня “Приватбанк” подав новий позов на 5,5 мільярда доларів проти колишніх власників.
Дивіться повне інтерв’ю з Русланом Рябошапкою на 24 каналі у програмі “Перехресний допит”: