Третя хвиля коронавірусу: з 13 березня в Польщі запроваджують нові карантинні обмеження

Польський уряд прийняє нові рішення щодо посилення карантину, адже кількість хворих у країні збільшується. У лікарнях збільшується кількість зайнятих ліжок та апаратів штучної вентиляції легенів. Уряд вже підготував відповідні ресурси для цього варіанту розвитку епідемії.

 

У 9 воєводствах відкриваються нові резервні лікарні, щоб кожен пацієнт отримував медичну допомогу. Ситуація особливо складна у Вармінсько-Мазурському та Поморському воєводстві. Тому уряд вирішив посилити правила безпеки на Помор’ї та поширити обмеження на Вармінсько-Мазурське воєводство.
Про це сьогодні, 5 березня, під час прес-конференції заявив Міністр охорони здоров’я Адам Нєдзельський, передає “Це моя Україна“.

Нові правила діятимуть з 13 по 20 березня. Значною зміною стане запровадження змішаного навчання в 1-3 класах початкових шкіл цих регіонів. В інших воєводствах діючі правила безпеки будуть продовжені до 28 березня.

“На жаль, тенденції, які ми отримали останніми днями, продовжуються. Сьогодні кількість нових справ знову перевищує 15 000, а саме 15 250 нових справ. Це означає, знову ж таки, понад 3000 робочих місць. більше випадків, ніж тиждень тому, “– заявив міністр у в програмі “Тліт”.

Чтайте також:  "Україна – закрите питання": Кадиров погрожує Польщі "показати, на що ми здатні"

Він додав, що порівняно із середою ця цифра менша, але ви повинні порівняти це із ситуацією, яка була тиждень тому.
Правила, що діють у Поморському та Вармінсько-Мазурському воєводствах з 13 по 20 березня:
З понеділка, 15 березня, учні зможуть навчатися у змішаному, тобто гібридному режимі. Деякі учні даної школи зможуть навчатись стаціонарно, а деякі — дистанційно. Директори шкіл протягом наступного тижня вирішать, якою мірою учні наймолодших класів повернуться до денної форми навчання.
Крім того, свою діяльність повинні призупинити:

басейни (крім плавальних басейнів в організаціях, що здійснюють медичну діяльність);
сауни, солярії, турецькі лазні, салони для схуднення, казино;
готелі;
торгові центри — за винятком продуктових магазинів, аптек, магазинів хімії та косметики, книжкових магазинів, газетних кіосків, зоомагазинів та будівельних магазинів;
у торгових центрах, як і раніше, зможуть надаватися перукарські, оптичні, банківські, пральні послуги;
театри, музеї, картинні галереї;
кінотеатри (заборона на показ фільмів також поширюється на культурні центри);
гірськолижні траси;
фітнес-клуби та спортзали;
спортивні споруди (вони можуть функціонувати лише для потреб професійного спорту та без участі громадськості).
У всіх інших регіонах Польщі залишаються ті ж самі обмеження і правила, які діють сьогодні. Проте вони також будуть продовжені до 28 березня.

Чтайте також:  Китай не допускає експертів ВООЗ до розслідування щодо походження коронавірусу