Сотні українців, що повернулися з-за кордону, застрягли в аеропорту в Харкові

Харків’яни застрягли, бо встановлюють застосунок “Дій вдома”.

У Харкові у міжнародному аеропорту сотні туристів, які прилетіли з-за кордону скупчилися у приміщенні. Вони встановлюють застосунок “Дій вдома”.

Про це повідомляють у соцмережах.

“Аеропорт. Прилетіли з Єгипту харків’яни встановлюють додаток “Дій вдома”.

Тепер громадяни України, які повертаються додому з-за кордону, повинні піти на самоізоляцію на 14 днів, незалежно від того, в якій зоні перебуває країна, звідки вони в’їжджають. Від самоізоляції звільняються українці, які мають на руках негативний ПЛР-тест на коронавірус, зроблений не більше, ніж за 48 годин”, – йдеться у повідомленні.

Туристів без встановленого застосунку не випускають з приміщення аеропорту.

Користувачі під дописом зазначили, що вигидніше дійсно мати тест на коронавірус на руках. Це пришвидшує прохід паспортного контролю.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів посилив правила в’їзду іноземців до України: умовою став негативний ПЛР-тест на коронавірус.

Чтайте також:  "Україно, пішла ти в ж * пу": жінка з Харкова зі своїми дітьми викинули паспорти

Не підлягають самоізоляції українці, які не досягли 12 років, водії та члени екіпажу вантажних транспортних засобів, автобусів, що здійснюють регулярні перевезення, члени екіпажів повітряних і морських, річкових суден, члени поїзних і локомотивних бригад, громадяни України, що здійснюють перевезення гемопоетичних стовбурових клітин для трансплантації.