Неповнолітній прикарпатець впродовж п’яти років змінив сім соціальних закладів

Вихованець обласного центру соціальної підтримки в Тлумачі, що на Прикарпатті, впродовж п’яти років змінив сім соціальних закладів.

Про це повідомив член тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України Юрій Павленко, передає Фіртка з посиланням на Суспільне Карпати.

“Ми спілкувалися з хлопчиною, який за 5 років змінив 7 закладів перебування. При тому, на його адресу ми почули від керівника закладу звинувачення хлопчика в якійсь не такій поведінці”, – розповів Павленко.

Депутат додав, що така ситуація є неприпустимою, і з цього приводу члени ТСК уже звернулися до прокуратури.

Мова йде про 15-річного вихованця Тлумацького центру. Він родом — із Коломийщини. Раніше хлопчик перебував під опікою рідної сестри, потім — свого дядька.

В.о начальника служби у справах захисту дітей облдержадміністрації Віталія Попович розповіла, що про цю ситуацію їй відомо.

Чтайте також:  Мама була поранена в голову, але дотягнула сина до укриття: лікарі поставили на ноги 10-річного хлопчика з Маріуполя

“Ми спостерігаємо за цим хлопчиком впродовж тривалого часу. Його рідна сестра військовозобов’язана, тож відправилася на службу. Хлопчика влаштували під опіку дядька. На жаль, він ніяк не міг знайти з ним спільну мову. З того часу і змінював соціальні заклади”, — розповідає чиновниця.

Зараз хлопець перебуває у Тлумацькому обласному центрі соціальної підтримки.

“Нещодавно я з ним спілкувалася і він каже, що його цілком влаштовує перебування у Тлумачі”, – розповіла Віталія Попович.

Про те, що умови перебування дітей у Тлумацькому центрі бажають бути кращими, посадовиця визнає. Однак, каже, потреба у цьому закладі є велика. Зараз, служба у справах захисту дітей шукає способи фінансової підтримки для цього закладу:

“На даний момент працює спеціальна комісія, яка вивчає потреби та робить розрахунки для 4-х соціальних закладів в області”.

Чтайте також:  ВООЗ оновила рекомендації щодо носіння масок

Серед них — і обласний центр соціальної підтримки дітей та сімей “Теплий дім”, фінансування якого, згідно із ухваленим бюджетом на 2021 рік, вистачить тільки до червня 2021 року.