Обійшли правила: українське місто готується послабити карантин. Поставили умови

У місті відновлять роботу перукарні, заклади і ринки за умови дотримання заходів безпеки

У Житомирі з п’ятниці, 1 травня, послаблять карантинні заходи, які були введені через коронавірус. Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

Відповідні зміни в рішенні про обмежувальні заходи щодо недопущення поширення коронавіруса на території Житомирської ОТГ прийняв виконавчий комітет Житомирської міської ради.

Так, у місті відновлять роботу перукарні, заклади і ринки за умови дотримання заходів безпеки.

“З 1 травня буде дозволено надання послуг перукарнями за попереднім записом і не більше одного відвідувача на 15 кв. м. площі або при наявності фізично відокремленого робочого місця”, – зазначив директор юридичного департаменту міськради Євген Черниш.

Крім того, в місті дозволять працювати семи ринків за умови дотримання належних санітарних і протиепідемічних заходів.

“За умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту, а також обмеження скупчення відвідувачів у приміщеннях з розрахунку не більше однієї особи на 10 кв. м. та недопущення торгівлі продуктами харчування без упаковки з відкритих прилавків діяльність ринків “Житній”. “Сінний”, “Хмільник”, “Київський”, “Тетерів”, “Привокзальний” може бути відновлена”, – йдеться в повідомленні.

Чтайте також:  Послаблення не буде! На Львівщині продовжили карантин до 22 червня

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я України Максим Степанов оприлюднив проект постанови про поновлення роботи ринків. Так, для роботи ринків необхідно допуск працівників, продавців та відвідувачів виключно в медичних масках або респіраторах, не більше одного покупця на 10 квадратних метрів, а також дезінфекція контактних поверхонь кожні три години і всіх приміщень у кінці робочого дня.