В Євросоюзі закликали зняти санкції проти Росії і не давати Україні зброю

Для завершення конфлікту на Донбасі в ЄС закликали переглянути санкції щодо Росії.

Для вирішення конфлікту на Донбасі країнам Заходу потрібно почати з Росією новий діалог про безпеку в Європі та переглянути санкції. Запровадженні через розгортання РФ збройного конфлікту на сході України й анексію Криму.


З такою заявою виступила Міжнародна кризова група (International Crisis Group, ICG) у доповіді “Мир в Україні: європейська війна”. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на текст доповіді.

Таким чином в Європі заговорили про необхідність зняття з Росії санкцій устами експертів міжнародної організації ICG, з головним офісом в самому серці ЄС – Брюсселі.
Ця аналітична група опублікувала доповідь, в якому зазначила, що Європі варто піти на поступки. Москві і зняти санкції, вважаючи, що такий крок може зупинити війну на Донбасі.

Доповідь ICG, по суті, виправдовує агресію Росії проти України, що забрала тисячі життів і скалічила десятки тисяч доль.

Чтайте також:  Росіяни масово вивозять українських дітей-сиріт з Криму: стало відомо - навіщо

В ICG заявляють, що Росія розв’язала війну в україні тому, що побоюється за свою безпеку і закликають почати “новий діалог” із Кремлем.

Перемовини з Росією, на думку експетів із ICG, повинні включати “чесне визнання побоювань Росії. У сфері безпеки та готовність разом з Москвою шукати шляхів їх розвіювання”.

Абсурдність таких заяв про безпеку Росії доводять низка фактів. Росія брала участь у бойових діях в Нагірному Карабасі, Придністров’ї, окупувала частину Грузії.

Російська авіація рівняла з землею сотні сіл і міст в Сирії. Регулярно проводить спецоперації, диверсії і вбивства невигідних путінському осіб по всій Європі і чинить безліч інших злочинів по всьому світу. Це все через побоювання за свою безпеку?

Крім того, в ICG вважають, що західним партнерам не варто поставляти Україні озброєння, оскільки це не допоможе розв’язати конфлікт на Донбасі.

Чтайте також:  Дим та сутички з поліцією: у Варшаві триває жіноча акція проти заборони абортів

Доповідь ICG своїм контекстом цілком і повністю перегукується зі скандальною доповіддю.

“12 кроків для більшої безпеки України і Євро-Атлантичного регіону”, опублікованою на сайті Мюнхенської конференції.

Як відомо, цю доповідь спішно видалили з сайту конференції, оскільки вона не мала ніякого офіційного статусу. Повністю представляла “російську точку зору” на вирішення “українського питання”.

Чому така організація як ICG взяла за основу своєї доповіді російські “12 кроків”? Справа в тому, що в ICG працюють такц “цікаві” експерти, як, наприклад, Андрій Кортунов, Генеральний директор Російської ради з міжнародних справ, що фінансується з федерального бюджету РФ. Кортунов є випускником МДІМВ МЗС СРСР – закінчити цей виш, не будучи дотичним до КДБ, було неможливо.