Вакциновані люди можуть поширювати вірус COVID-19 – заступник головного лікаря Англії

15 листопада професор Джонатан Ван-Там, заступник головного лікаря Англії, заявив, що він не знає, як вакцина впливає на передачу вірусу. Навіть після отримання обидвох доз вакцини, ви все одно можете передати COVID-19.

Люди стоять у черзі біля центру масової вакцинації Національної служби охорони здоров’я в Бірмінгемі, Великобританія, 11 січня 2021 року (Christopher Furlong/Getty Images)
Про це він написав у Sunday Telegraph, повідомляє Велика епоха.

Тому він закликав всіх, навіть вже вакцинованих, дотримуватися правил ізоляції.

«Якщо ви зміните свою поведінку, то спровокуєте поширення вірусу, зберігаючи високе число випадків захворювання і піддаючи ризику інших людей, які знаходяться в черзі за вакциною».

Міністр охорони здоров’я Великобританії Метт Хенкок заявив у неділю, що Ван-Там прав.

«Вакцини – це вихід з пандемії, але кожен повинен дотримуватися правил, навіть після вакцинації», – написав він у Twitter.

Ван-Там також попередив, що «жодна вакцина ніколи не була ефективною на 100 відсотків» і «ні у кого не буде 100-відсоткового захисту від вірусу».

Чтайте також:  У Монголії виявили ще один випадок небезпечної бубонної чуми

У цьому місяці британський медбрат написав повідомлення в Facebook, що у нього позитивний результат на вірус, попри те, що він отримав свою першу дозу вакцини 8 грудня 2020 року. Друге щеплення 5 січня було скасоване, а через чотири тижні він отримав позитивний результат тесту на вірус, що викликає хворобу COVID-19.

Ван-Там сказав, що імунна відповідь «повністю формується тільки через два або три тижні після кожного з двох уколів».

«Людям старшого віку краще виділити хоча б три тижні. Вони все ще можуть заразитися COVID-19 в цей час».

Він додав, що «спосіб знизити ризик для всіх – це розірвати ланцюжок передачі й дійсно знизити кількість випадків».

За повідомленням Public Health England (Громадська охорона здоров’я Англії), в суботу, 23 січня 2021 року, по всій Великобританії було зареєстровано 33552 нових випадків захворювання та 1348 випадків смерті протягом 28 днів після позитивного тесту.

Чтайте також:  Біда прийшла в дім натхненника Зеленського і друга України: лікарі роблять все можливе

За даними уряду, в цілому 5 861 351 людини отримали першу дозу вакцини, повідомив Ван-Там у Twitter.

Він також попередив, що число госпіталізацій і смертей як і раніше дуже велике: чверть населення у віці до 55 років госпіталізовані.

Як ми вже повідомляли, Норвегія змінила свої настанови щодо вакцинації, заявивши, що дуже вразливі люди більше не повинні отримувати щеплення, і посилаючись на 13 смертей після вакцинації від побічних ефектів. Як видається, вони пов’язані з вакцинами Pfizer і мРНК-вакцинами від партнера BioNTech.

Розібратися у ситуації й зрозуміти, чому «Вакцини – це вихід з пандемії, але кожен повинен дотримуватися правил, навіть після вакцинації». Чому нам нав’язують нелогічні та абсурдні пояснення? Чому нас тримають за дурнів?