Дитинка “відключалося”: у 3-річної дівчинки відмовляють органи через рідкісну хворобу, яку спричинив COVID-19 (фото)

Протестувати дитину не могли тривалий час, бо вона страждає на аутизм.

У Північній Ірландії в місті Белфаст 3-річна дівчинка з аутизмом після перенесеного коронавірусу страждає на органну недостатність.

Про це пише The Mirror.

Наталі Беррі та її партнер Джо отримали позитивний результат на коронавірус, а їхня донька Анджеліна спершу почувалася добре, а потім захворіла і потрапила до реанімації з дитячим мультисистемним запальним синдромом (PIMS). Діти з PIMS можуть страждати такими симптомами, як лихоманка, біль у шлунку, діарея, блювота, висип, холодні руки та ноги та червоні очі.

“Ми пройшли всю ізоляцію, і Анджеліна була в ізоляції з нами, але вона страждає на аутизм і не проходила тестування. Через шість тижнів у неї з’явилися симптоми, схожі на застуду, грип, і протягом тижня вони ставали значно гіршими. Вона стала справді млявою, не могла їсти, не могла пити, не спала, але не могла рухайся або відкривати очі”, – сказала Наталі Беррі.

Чтайте також:  Сім’я білоруського опозиціонера Цепкала приїхала в Україну

Наталі відвезла Анджеліну до лікарні через кілька днів після появи симптомів, але її відправили додому, оскільки лікарі вважали це вірусним.

“Оскільки вона страждає на аутизм, вони не змогли провести з нею жодних тестів у перший перший день. Її кров’яний тиск зашкалював, але вони думали, що це сталося через те, що вона була в стресі. Я знала, що вона не була собою і що з нею щось не так. Вона була хвора”, – пригадує матір.

Потім лікарі дізналися, що Анджеліна мала лихоманку та інфекцію сечовивідних шляхів, а пізніше у неї також була PIMS, яка описується як така симптоми, як хвороба Кавасакі.

“Потім стан її погіршився.. її органи вийшли з ладу. Вона пролежала в лікарні більше двох тижнів. Вона пролежала в палаті кілька днів, а потім її стан погіршився, тому її терміново відправили до реанімації”, – розповідає жінка.

Чтайте також:  До України завезли отруйний арахіс з Єгипту: де його вже виявили

За словами матері, трирічній дитині дали кров пацієнта з коронавірусом, але позитивних змін не було. Жінка каже, що тіло її доньки “відключалося”.

Анджеліна відтоді страждає від випадання волосся та змін у поведінці і часто відвідує вірусолога та кардіолога.

За даними Королівського коледжу педіатрії та здоров’я дітей, у більшості дітей коронавірус протікає безсимптомно або мають легкі симптоми, “але лікарі бачили дуже невелику кількість пацієнтів із незвичайним станом, який, вважають може бути пов’язаний з вірус.”

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.