Найважчий період для ринку нафти завершено – ОПЕК

В організації з оптимізмом дивляться на друге півріччя 2020 року

Скорочення видобутку нафти в світі йде швидкими темпами завдяки реалізації угоди ОПЕК +, в межах якої країни альянсу узгоджено скорочують видобуток, а також завдяки зупинкам проєктів з видобутку. Ці фактори дозволяють говорити про завершення найважчого періоду кризи на ринку нафти. Про це заявив генсек ОПЕК Мухаммед Баркіндо, передає Bloomberg.

Перспективи ринку у другій половині року починають виглядати більш обнадійливими по мірі відновлення світової економіки, сказав він. Баркіндо наголосив, що картель та союзники стрімко скорочують виробництво.

«Тут, в ОПЕК, ми зберігаємо обережним оптимізм щодо того, що найгірше вже позаду, – сказав генсек організації. – Те, що ми бачили у квітні, було екстраординарним, але члени групи прийняли виклик».

За словами Баркіндо, ОПЕК вивчить усі варіанти за рівнями скорочення, коли вони знову зустрінуться в червні. Угода країн ОПЕК + вступила в силу 1 травня, вона передбачає скорочення видобутку країнами альянсу 9,7 млн б / д протягом травня – червня.

Чтайте також:  Контактувала з померлою: Дочка першої жертви коронавірусу працює у дитячому садочку Києва

За словами Баркіндо, картель розгляне під час наступної зустрічі стан світової економіки, відновлення попиту на нафту та стан пандемії.

«Перспективи на друге півріччя починають виглядати більш обнадійливими та позитивними», – сказав він.

За словами генсекретаря, члени ОПЕК швидко впроваджують свої скорочення. За його словами, у поєднанні з додатковими добровільними обмеженнями на червень, оголошеними Саудівською Аравією, ОАЕ та Кувейтом, а також скороченнями в інших країнах, включно із США, загальний обсяг світових поставок скоротиться на цілих 17,2 млн барелів на добу.

Нагадаємо: Міністерство енергетики Саудівської Аравії повідомило, що доручило своєму нафтовому гіганту Saudi Aramco у червні добровільно скоротити видобуток ще на 1 млн барелів на добу на додаток до обсягу скорочень, які королівство взяло на себе в межах угоди ОПЕК+.

Об’єднані Арабські Емірати і Кувейт зобов’язалися скоротити видобуток ще на 180 000 барелів на добу.

Чтайте також:  Німеччина не дозволить іноземцям скуповувати компанії, які різко подешевшали через епідемію