Біля острова Зміїний підбили ще один корабель Чорноморського флоту РФ

ВСУ продовжують захищати Одеську область та відбивати атаки ворога. Неподалік острова Зміїний знову був російський корабель.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук.

За його словами, у ніч на 12 травня корабель йшов у напрямку острова Зміїний. Його помітили підрозділи ЗСУ та завдали удару, попередньо, ракетами “Нептун”.

“Завдяки діям наших моряків спалахнуло судно тилового забезпечення “Всеволод Бобров” – одне з найновіших у російському флоті. Кажуть, що чалапає до Севастополя. Інформація вимагає уточнення. Але те, що йому дали там, у районі острова Зміїний, це правда”, – сказав. Братчук.

Інформацію підтвердив на своїй сторінці у соцмережі та журналіст Сергій Висоцький із посиланням на власні джерела.

Ймовірно, йдеться про судно проекту 23120. Це може бути корабель “Всеволод Бобров” або “Ельбрус”. Корабель віз на острів Зміїний підкріплення, у тому числі зенітно-ракетні комплекси.

Чтайте також:  До українського порту зайшов грецький корабель, на якому половина екіпажу хвора на коронавірус

За даними головного редактора спеціалізованого видання BlackSeaNews Андрія Клименка, ЗСУ атакували саме “Всеволод Бобров”. Це, уточнює журналіст, новий корабель, який росіяни перекинули із Балтійського моря 7 січня цього року.

За попередньою інформацією корабель спалахнув і був відбуксирований до Севастополя. Офіційної інформації з боку Росії про це поки що нема.