Живуть у барі Івано-Франківська. Історія родини переселенців з Краматорська

Родина Віри втекла від війни з Краматорська на Прикарпаття. Тут вже майже два місяці жінка з батьками та собакою мешкають у кімнаті, яку для них облаштували в одному з барів Івано-Франківська.

Війна застала Віру в Харкові, де вона працювала, розповідає жінка кореспондентці Суспільного. Віра понад місяць жила у підвалі школи через постійні обстріли армії РФ.

“Ми там створили для себе такі місця. На матрацах постелили. Там я спала. Зранку та вдень була вдома, готувала їсти. В підвал ходили тільки спати, бо тоді все лише починалося. Були такі вибухи, які вже неможливо було терпіти. Вони починалися десь приблизно з 19:00”, — розповідає Віра.

Віра з батьками та собакою переїхала в Івано-Франківськ. Фото: Суспільне Івано-Франківськ
У перші тижні війни, пригадує жінка, в Харкові різко зросли ціни на продукти. Щоб купити ліки чи скористатися банкоматом, жителі мусили стояти у великих чергах.

Чтайте також:  "На лікування брата": 54-річна мешканка Прикарпаття перерахувала шахраям 22 тисячі гривень

“Перший тиждень взагалі було жахливо. Полиці магазинів були зовсім порожні, в банкоматах готівку неможливо було зняти навіть у квітні, коли я виїжджала звідти. Продовольча криза, звісно, була”, — говорить Віра.

У підвалі школи жінці довелося святкувати й свій день народження. Тоді, каже, вона отримала особливий подарунок.

“26 березня святкувала в підвалі день народження з тортом, яблуками, цукерками та дуже класною компанією. І подарували мені тоді мої сусіди по підвалу зубну щітку”, — ділиться Віра.

Після початку повномасштабної війни вона щодня вмовляла батьків, які жили у Краматорську, евакуюватися. Проте вони відмовлялися. Мама жінки Валентина пригадує, що в Краматорську в перші тижні війни було навіть спокійніше, ніж у Харкові. Хоча з купівлею речей та продуктів були проблеми.

“Магазини зачинялися, аптеки зачинялися — все зачинялося. Правда, ринок ще працював. У кілька супермаркетів ще товари завозили, тож можна було скупитися. Була проблема й з банкоматами. Там формувалися довгі черги, бо лише декілька банкоматів працювали. Так і жили”, — сказала Валентина.

Чтайте також:  Розтрощені авто: у Тернополі сталася моторошна ДТП, постраждали 6 людей, серед них - діти (ФОТО)

Родина сподівається на перемогу та на те, що зможе повернутися у Краматорськ. Фото: Суспільне Івано-Франківськ
Зараз сім’я сподівається на швидку перемогу та повернення в рідний Краматорськ.