28 мільйонів та жодної згадки про Оман: що за 2019 рік задекларував Зеленський з дружиною

Загалом доходи становили 28 мільйонів і понад 602 тисячі гривень

Президентська декларація. Володимир Зеленський оприлюднив інформацію про свої доходи та доходи його родини за минулий звітний рік. Загалом вони становили 28 мільйонів і понад 602 тисячі гривень. Про це повідомляє пресслужба Банкової, посилаючись на документ, що з’явився у єдиному державному реєстрі декларацій.

Так, зазначається, що Зеленський та його родина володіли, частково володіли або мали у користуванні – один житловий будинок, одну земельну ділянку, 6 квартир, 5 паркувальних місць та одне нежитлове приміщення. І це лише в Україні.

Серед задекларованого – дві автівки – позашляховик Land Rover 2016-го року та седан бізнес-класу Mercedes Benz S-500 того ж 2014-го року випуску. Також Зеленські володіють шістьма годинниками преміальних марок.

Крім цього, у власності глави держави та його родини фігурує квартира у Великій Британії. Мають житловий будинок в Італії та 5 готельних номерів у Грузії, які зазначені як об’єкти незавершеного будівництва.

Чтайте також:  Зеленському згадали передвиборчі обіцянки і вимагають звіту: "Найняли на найвищу посаду"

Також Володимир Зеленський минулого звітного року володів цінними паперами, патентами, торговельними марками тощо. Також президент задекларував 4 мільйони 423 тисячі гривень, які отримав від продажу квартири на столичній Великій Васильківський – це майно належало Олені Зеленській.
Крім того, родина Зеленського продала корпоративні права дванадцяти українських підприємств родині Сергія Шефіра, отримавши за це понад 246 тисяч гривень. Позбувся глава держави торік і акцій компанії Green Family LTD, а також чотирьох торговельних марок, які були зареєстровані у Росії.

В оприлюдненій Володимиром Зеленським річній декларації жодної згадки про його поїздку до Оману. Водночас на сайті глави держави зазначається, що цю поїздку президента оплатила дружина – Олена Зеленська. А далі цитата: “згідно з законодавством, видатки та правочини членів родини не декларуються”.
Володимир Зеленський відвідав Оман на початку січня. Зупинився у п’ятизірковому готелі. В Офісі Президента повідомили, що у Зеленського заплановані зустрічі на найвищому рівні. Та згодом колишній керівник Офісу Президента Андрій Богдан заявив, що Оман Зеленський відвідав із приватною метою та за власні кошти.

Чтайте також:  В Україні зміняться ціни на овочі: чого чекати покупцям.

За даними журналістів програми “Схеми”, Зеленський міг зустрічатися в Омані з близьким соратником Володимира Путіна – секретарем Радбезу та ексдиректором ФСБ – Миколою Патрушевим.