ЗСУ на Донбасі знищили майже всю російську бригаду морської піхоти: Арестович розповів деталі

Ще на початку вторгнення бійці бригади проскочили українські позиції, проте врешті потрапили в пастку ЗСУ.

Російська 155-та бригада морської піхоти тихоокеанського флоту, яка нещодавно скаржилася на величезні втрати на Донбасі, раніше була задіяна в Маріуполі, де дуже сильно “вигребла” від українських бійців.

Про це радник Офісу президента Олексій Арестович розповів у рзмові з російським опозиціонером,юристом Марком Фейгіним.

Радник ОП додав, що після цього 155 бригаду “відкотили” і вона поповнювала свою боєздатність.

“Зараз за даними джерел, у підрозділу від 30% до 70% безповоротних втрат. Після наступу на Донбасі росіяни сказали, що в бригаді загинули більше бійців, ніж у першій “Чечн”і. А в першій “Чечні” загинули 63 людини вбитими. Ну якщо тут більше, то 64 – мінімум. Але з того часу минуло ще 5 діб і вони написали колективний лист губернатору, що, мовляв, “розберіться з нашими полководцями”, а це для будь-якої армії є недоброю ознакою”, – розповів Арестович.

Чтайте також:  "Люди божеволіють": окупанти налякані своїми втратами на війні (аудіозапис)

Він продовжив, що через два дні російські військові отримали відповідь від губернатора, де той вказав, що “втрати перебільшені, просто ми жорстко наступаємо”.

“А суть наступу в чому? На початку вони (росіяни – ред.) на радощах проскочили наші перші позиції, чекаючи, що “укроп здригнеться і побіжить”, а “укроп” не здригнувся і не побіг! Тому вони заскочили ближче до Павлівки і все постачання і вивезення поранених, і все інше йде в коридорі з наших двох посадок”, – розповів радник ОП..

Він додав, що на сьогодні втрати окупантів біля Павлівки складають сотні людей.

Втрати 155 бригади
Нещодавно російські військові блогери опублікували та поширили лист, у якому стверджується, що російське військове керівництво “кинуло” 155 бригаду морської піхоти РФ в “незрозумілий наступ” під Павлівкою на Донеччині. Там протягом чотирьох днів бригада зазнала втрат близько 300 убитими, пораненими та зниклими безвісти, а також втратила половину техніки.

Чтайте також:  "Путін його любить": росЗМІ назвали ймовірного кремлівського "гауляйтера" на окупованих територіях України

Серед цих 300 військових – фактично всі штурмовики, повідомив військовослужбовець ЗСУ та громадський діяч Євген Карась. Він також сказав, що за даними надійних джерел, справді 75% учасників штурму із лав морської піхоти загинули.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що до окупованого Донецька скеровано групу представників слідчого комітету РФ, які розслідуватимуть значні втрати 155-ї окремої бригади морської піхоти.