Росія економить ракети: Арестович розповів, скільки насправді окупанти мали завдати ударів по Україні

Росіяни вивели 124, а випустили 69 ракет.

За словами радника Офісу президента, 29 грудня росіяни мали завдати більше ракетних ударів по Україні, зважаючи на те, скільки носіїв злетіло та вийшло в море.

Про це сказав Олексій Арестович у програмі “Фейгін Live”.

“Мали бути 124 ракети. Відповідна кількість носіїв злетіла і вийшла в море. Несподівано запустили 69, з яких ми збили 54”, – зазначив радник.

За його словами, дві з ворожих ракет, які збила ППО, були протирадіолокаційні.

“Чотири збили розрахунки, у тому числі з ПЗРК, що є абсолютним нонсенсом для військової справи. До цієї війни вважалося, що ПЗРК не можуть збити крилаті ракети за жодних обставин”, – зазначив Арестович.

Те, що росіяни вивели 124, а випустили 69 ракет, радник пояснив дефіцитом.

Чтайте також:  "Пекучий біль втрати, загинув єдиний син у мами": люди навколішки зустріли полеглого бійця (ФОТО, ВІДЕО)

“Я особисто вважаю, що вони заощаджують ракети. Можемо констатувати, що періодизація ударів, проміжки між ударами дедалі довші, кількість ракет дедалі менша. Я думаю, що вони заощаджують. Вони мали 460 ракет всіх типів. Нині вони витратили шосту частину. Якщо вони будуть бити меншою кількістю і рідше, ніж сьогодні, то такий удар нам легше відбивати. Не буде перенасичення ППО”, – додав він.

Додамо, що 29 грудня під час масованої ракетної атаки одна з ракет влетіла в будинок у селі Тлумацької громади Івано-Франківської області. Жінка з дитиною були вдома. Вони вижили.

Пізніше міністр внутрішніх справ повідомив подробиці про наслідки удару.