ЄС хоче, щоб Facebook і Twitter щомісяця звітували про боротьбу з фейковими новинами

Крім того, соціальні мережі повинні просувати достовірні матеріали


Facebook, Twitter і Google будуть щомісяця звітувати про боротьбу з фейковими новинами. Також до цієї ініціативи приєднається TikTok. Про це пише engadget.com.

Євросоюз вважає, що це спонукатиме великі технологічні компанії активніше боролися з фейковими новинами. Заступник глави Єврокомісії зі спільних цінностей і прозорості Віра Юрова заявила, що Facebook, Google і Twitter повинні готувати щомісячні звіти про те, як вони боряться з дезінформаційними кампаніями. Чиновники занепокоєні шкодою, якої користувачам завдає дезінформація про коронавірус і міфи про шкоду вакцинації.

«Дезінформація не тільки шкодить демократії, вона також шкодить здоров’ю наших громадян», – сказала Юрова.

Звіти будуть містити детальну інформацію про ініціативи щодо обмеження неправдивих відомостей про коронавірус, включаючи рекламу. Крім того, соціальні мережі повинні просувати достовірні матеріали.

Чтайте також:  Новий додаток для виклику таксі комфорт класу в Києві Cab: що сервіс пропонує пасажирам?

Юрова зазначила, що TikTok приєднується до добровільного кодексу ЄС з дезінформації (в ньому вже беруть участь Facebook, Google, Mozilla і Twitter), щоб боротися з фальшивими новинами. Названі соцмережі обіцяють сприяти правдивості і прозорості в рекламі, забезпечувати дотримання політики проти фальшивих акаунтів і ботів, надавати перевагу «авторитетній» інформації і допомагати дослідникам у вивченні кампаній з дезінформації.