Фонд держмайна запланував приватизацію «Укренерго» на ІІ квартал 2021 року

Продажу передуватиме ретельна підготовка

Приватизація «Центренерго» має відбутись у другому кварталі 2021 року. Про це повідомив голова Фонду держмайна (ФДМ) Дмитро Сенниченко, передає Інтерфакс-Україна.

«Я підписав наказ про створення конкурсної комісії для визначення радника з приватизації «Центренерго». З огляду на те, що процедура приватизації триває від дев’яти до 11 місяців, продаж компанії ми плануємо в другому кварталі наступного року», – сказав він.

Глава ФДМ додав, що продажу підприємства передуватиме ретельна підготовка.

За даними, оприлюдненими Сенниченко, за результатами 2019 року «Центренерго» отримало прямі збитки в розмірі 1,98 млрд грн. Крім того, його кредиторська заборгованість становить 4 млрд грн.

«Основна наша мета – здійснення приватизації цього активу, який вже багато-багато років є корупційною годівницею протягом усіх урядів. Щоб ні у кого не виникало бажання управляти цим підприємством, його необхідно швидко рухати на приватизацію», – підкреслив очільник ФДМ.

Чтайте також:  Як можна повернути до 18% вартості навчання та скористатися податковою знижкою?

Нагадаємо: на початку місяця Фонд держмайна оцінив чистий збиток компанії «Центренерго», приватизація якої запланована на 2021 рік, на рівні понад 2 млрд грн.