У Львові чоловік намагався вбити колегу через зауваження про російську мову

Між двома робітниками – місцевим мешканцем і вихідцем з Лисичанська спалахнув конфлікт через мову, в ході якого останній побив колегу і порізав його ножем.

У Львові 33-річний чоловік намагався вбити свого колегу через зауваження про російську мову.

Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень.

Випадок стався 14 липня 2022 року в одній із квартир Львова. 33-річний переселенець Лисичанська разом із колегою, місцевим жителем, робив у ній ремонт.

Під час обіду, коли чоловіки вживали алкоголь, між ними виник конфлікт.

Після випитого спиртного потерпілий почав обурюватися, що переселенець розмовляє російською мовою і не воює за свою землю, а втік від війни”, – йдеться у справі.

Після цього ображений зловмисник схопив ніж і кілька разів вдарив свого колегу в область шиї й у ділянці грудної клітини. Коли від ударів ніж зламався, уродженець Лисичанська вдарив колегу молотком по обличчю, тулубу та кінцівках.

Чтайте також:  Всі говорять російською: у Києві програмісту відмовили у співбесіді, бо він спілкується українською мовою

Сам зловмисник визнав, що напав із ножем, але запевняє, що молотком потерпілого не бив.

Далі нападник забрав свої речі, зачинив потерпілого у квартирі та залишив ключ у дверях, щоб їх неможливо було відчинити зсередини і покликати на допомогу.

За словами потерпілого, після ударів він знепритомнів. А коли опритомнів, то набрав телефоном виконроба. Той своєю чергою викликав медиків і працівників ДСНС, які деблокували двері. Чоловіка встигли врятувати і доправити до лікарні.

Суд визнав нападника винним у замаху на вбивство і призначив покарання у вигляді семи років позбавлення волі. Він також має виплатити потерпілому понад 58 тисяч гривень моральної та матеріальної компенсації, плюс 10 тисяч гривень витрат на адвоката.