Долар та євро різко здулися: банки та обмінки змінили курс валют

Ринок не втихає!

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 23 квітня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 39,586 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 42,262 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Головним питанням валютного ринку залишається кінцева вартість долара. Бізнес і пересічні громадяни не припиняють дискусій стосовно межі його «взлету». Причини таких дискусій залишаються не змінними.

З міжнародних подій ключовими для українського валютного ринку будуть новини зі США за перспективами вже тепер реального надходження американської допомоги, що поки що «зависла», графіків, обсягів і термінів її отримання. Адже, незважаючи на успішне проходження 20 квітня голосування Конгресу США. Досить важливим є результат голосування у вівторок 23 квітня в Сенаті та підписання його Президентом Джо Байденом. Тобто лише після цього будуть конкретні терміни отримання не лише військового блоку даної допомоги, а й графік надходжень фінансової допомоги до українського бюджету.

Чтайте також:  А ви задоволені роботою Володимира Зеленського за короткий час його президентства? За два роки 500 км доріг зроблено. Відео

Також, принциповою буде реакція наших інших західних партнерів та міжнародних фінансових організацій на те, що відбувається, і реакція на це наших кредиторів на переговорах щодо реструктуризації зовнішнього боргу. У будь-якому випадку, позитивні зрушення щодо надання американської допомоги Україні — важлива підмога для гривні на найближчі декілька місяців.

А поки що Європа та інші партнери активно намагаються «закрити» фінансові проломи з фінансування «дір» українського бюджету в умовах пробуксування отримання коштів від США. І це їм вдається, що й дозволило наростити ЗВР України до $43,8 млрд станом на 1 квітня цього року.