В Ізраїлі влада серед ночі видала рішення закрити ресторани, власники закладів не погодилися

Вони підкреслили, що влада не може приймати рішення «посеред ночі»

Влада Ізраїлю була змушена в останній момент відкласти закриття ресторанів через новий спалах коронавірусу. Рішення про їх закриття було прийнято посеред ночі з четверга на п’ятницю, що викликало протест власників закладів, пише Forbes з посиланням на Times of Israel.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху в останній момент відклав закриття закладів громадського харчування до наступного тижня. Рішення було прийнято після того, як власники ресторанів назвали закриття «незаконним» і пригрозили просто проігнорувати обмеження, повідомляє Times of Israel.

У четвер в Ізраїлі було виявлено рекордну кількість нових випадків коронавірусу – майже 1800. У зв’язку з цим Нетаньяху зібрав чиновників і експертів на засідання, яке тривало до раннього ранку п’ятниці. За підсумками засідання було оголошено про повернення карантинних обмежень. У тому числі влада наказала всім закладам громадського харчування, за винятком працюючих на доставку або на винос, закритися вже в п’ятницю ввечері.

Чтайте також:  Свист, удар і хвиля, яка розкидала по квартирі: мешканці пошкодженого будинку вибухом у Києві розповіли про пережите

Ізраїльська асоціація ресторанів виступила з протестом, вказує видання. «Ми знову стаємо свідками безвідповідальної поведінки уряду, що збився зі шляху. Не можна очікувати, що ми закриємо наш бізнес, якщо повідомлення було зроблено за кілька годин до набрання рішенням чинності», – заявила асоціація.

Про свої плани не припиняти роботу оголосили власники ресторанів в Тель-Авіві, Єрусалимі і Беер-Шеві, зазначає газета. Представники однієї з груп, що виступили проти, заявили, що не є «суб’єктами диктатури». Вони підкреслили, що влада не може приймати рішення «посеред ночі», а працівники закладів – «не лялька».

У підсумку в п’ятницю Нетаньяху і міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц дозволили ресторанам продовжити роботу до ранку вівторка наступного тижня, щоб «дати більше часу на підготовку, тому що запаси їжі вже були закуплені», йдеться в повідомленні офісу прем’єра.

Чтайте також:  10 ознак того, що ви перехворіли COVID-19 і маєте імунітет на 5 місяців

Прийняте в останній момент рішення багато власників ресторанів також зустріли з невдоволенням, пише видання. Вони пояснили, що вже відпустили співробітників або позбулися запасів їжі, готуючись до закриття. «Оголошення про відкриття ресторанів було зроблено якраз вчасно, приблизно через годину після того, як більшість наших співробітників пішли в неоплачувані відпустки», – цитує видання повідомлення в Twitter, опубліковане рестораном в місті Рамла.

Нагадаємо, представник ВООЗ в Україні заявив, що в деяких регіонах карантин необхідно посилити.