Падіння до психологічної позначки. Гривня різко обвалилася через ситуацію з коронавірусом.

Курс гривні болісно відреагував на карантин та початок фінансової кризи. Лише за півтори години торгів на Міжбанку українська валюта обвалилася до 26,98 грн/дол.

Курс на Міжбанку спочатку дня був на позначці 26,65 грн за долар, а о 10:30 він став 26,98 грн за долар. Ситуація з євро також дещо схожа. Станом на 9-ту годину курс був 29,7 грн/євро, а вже через дві години гривня укріпилася та зупинилася на позначці 30,03.

 

Національний банк України у понеділок, 16 березня, знову вийшов на валютний аукціон і, щоб підтримати гривню, яка продовжує падіння, продав банкам 130,5 мільйонів доларів. Однак це поки результату недало.

Нагадаємо, 9 березня в РФ курс рубля різко пішов донизу через обвалення вартості ф’ючерсу на нафту марки Brent. До цього ОПЕК і Росія не змогли домовитися про збереження угоди щодо обмеження видобутку сировини. Після цього Саудівська Аравія вирішила знизити ціни на свої поставки і збільшити видобуток нафти.

Чтайте також:  Чи варто зараз купувати долари: експерт дав пораду

Тим часом Американський венчурний фонд Sequoia Capital зробив низку прогнозів про вплив спалаху коронавірусу на бізнес. Аналітики розповіли, які зміни вже відчуває сфера комерції, а також поділилися порадами, які допоможуть комфортно перенести нові умови.