МОЗ прогнозує пік епідемії вірусних захворювань в Україні наприкінці листопада

Пік епідемії вірусних захворювань в Україні очікують у кінці листопада. Йдеться про захворюваність як на грип, так і на нову коронавірусну інфекцію. Про це в РБК-Україна заявив в.о. директора Центру громадського здоров’я Ігор Кузін.

«Ми розраховуємо, що пік епідемії буде в кінці листопада тому, що зазвичай це піковий період для усіх вірусних інфекцій. Якщо говорити як про ГРВІ, так і про нову коронавірусну інфекцію, пік хвилі найчастіше відбувається наприкінці листопада і після цього йде на спад упродовж грудня, січня… Ми розраховуємо на те, що піковий рівень захворюваності в нас буде наприкінці листопада», – зазначив представник МОЗ.

Раніше він повідомляв, що Україна вже підготувала план розгортання додаткових госпіталів для пацієнтів з коронавірусом COVID-19. Однак вони будуть пущені в дію тільки в крайньому разі.

Чтайте також:  У глибині Карпат знайшли унікальний праліс

Нагадаємо: наразі уряд працює над розгортанням ліжок у немедичних закладах у Києві, Одесі та на Донеччині. Додатково проведено інвентаризацію ліжок інститутів Національної академії медичних наук та лікарень «Укрзалізниці». Міністерство охорони здоров’я розглядає ці ліжка для використання в ургентних ситуаціях.