Зеленський побілів – сотня людей, вони пробились. Коболев змінився на лиці – тарифний бунт. Конфіскація

Вчора у Кропивницькому люди вийшли на акцію протесту “Ні – тарифному геноциду” з вимогою скасувати високу


Перекрили дороги: на Буковині протестують проти підвищення цін на комунальні послуги
вартість комунальних послуг та ціни на проїзд у громадському транспорті.

Участь в акції взяли понад сотня осіб, пише Суспільне.

Люди тримали в руках плакати з написами: “Тарифи мають бути прозорими та обґрунтованими”, “Проти сплати транспортування нашими трубами”, “Заплати і помри?”, “6.99 – це окозамилювання” “Вимагаємо покарання для винних за тарифні ігри” тощо.

За словами співорганізаторки акції Тетяни Андрейченко, вони не підтримують політичні сили, а інформацію про зібрання розповсюджували у Мережі. “Ми представляємо місцеву громаду, жителів, які зараз сплачуюють ці злочинні тарифи. Основні вимоги протесту – знизити тарифи й не замилювати нам очі. Акція стосується всіх тарифів”, — сказала вона.

Також, у Кременчуці відбувалась акція протесту проти нових тарифів на газ. Протестувальники збирались біля міської ради – мітинг пройшов в мирному руслі.

Люди зазначають, що зменшення ціни на газ від влади не сильно вплине на квитанції, які незабаром отримають прості українці.

«Кабінет міністрів на чолі зі Шмигалем кинули нам кістку – це щодо тарифу по 6,99 за кубометр. Вони в скільки разів підняли нам тариф, десь на 220%, а зараз лише на 21% скидку зробили. І то, лише на два місяці», – зазначили ініціатори протестів.

Чтайте також:  Разумков терміново скликає очільників фракцій на нараду: деталі

Активісти додають, що 25 січня збираються на всеукраїнську акцію протесту проти високих комунальних тарифів, яка відбудеться в Києві.

Також протестувальники зазначають, що 26 січня перед сесією Кременчуцької міської ради також прийдуть на мітинг і вимагатимуть підтримати вимоги громади.

Раніше щодо протестів висловлювався і Анатолій Гриценко, який зазначив:

Будь-яка держава, наша в тому числі, має забезпечити дві важливі речі – безпеку і справедливість. Все решта ми з Вами можемо забезпечити самі. А от безпеку і справедливість – лише держава. Для цього ми їй платимо податки і даємо право від нашого імені розпоряджатися нашими з Вами, народними, ресурсами. Зараз люди відчувають себе в НЕбезпеці й НЕсправедливості, і не тільки через завищені ціни на газ. Аналогічний “ринок” в секторі енергетики, “ринок” в усіх мережах – коли не споживаючи продукт, нас чомусь змушують платити щомісячно за утримання мереж його доставки, список “ринків” можна продовжувати… Але чи варто? На жаль, і тут, серед моїх френдів і підписників, є чимало людей, які моляться на коболєвих, вітренків, гончаруків, яресьок, абромявічусів та інших тіпа “риночників”, вірячи ніби вони дійсно кудись виведуть нашу економіку і країну. Придивіться уважніше: насправді, на державних посадах, за наш з Вами рахунок, вони лише себе капіталізують, буквально і фігурально капіталізують, щоб потім чухнути куди повище і подалі, з новим рядком топ-посади у CV. – зазначив він.

Чтайте також:  В Україні відновили роботу більшість кафе та ресторанів - Шмигаль

Раніше ж, В. о. міністра енергетики Юрій Вітренко заявив, що субсидії принижують людей

Правда, син одіозної Наталії Вітренко не пояснив, як впливає на людей злидні і дикі тарифи на тлі мільйонних премій самого Вітренко і його соратника Андрія Коболєва.

На слова Юрія Вітренка 20 хвилин тому відреагував відомий блогер і політичний експерт Михайло Чаплига, який порадив в.о. міністра добивати вже Володимира Зеленського.

“Ай маладца! Добий вже Того Зеленського танцем. Він вже зі шкіри геть лізе на смертях престарілих піаристся, щоб тему тарифного геноциду перебити, а тут такий любитель мільйонних премій віщає про гідність голодної злиднів…”,- пише Михайло Чаплига.

Українці ж в коментарях блогера пишуть – що якщо забрати виплати чиновниккам Нафтогазу та інших любителів мільйонних зарплат. То можна спокійно опускати ціну на газ. Грошей і так буде достатньо.