Першою в Європі Австрія зробить обов’язковими щеплення від коронавірусу

Першою в Європі Австрія зробить обов’язковими щеплення від коронавірусу. Правило почне діяти з 1-го лютого. Виняток зроблять лише для тих, у кого є медичні протипоказання для вакцинації. Про це повідомляє Politico.

Нині в Австрії повністю щеплені 65% дорослого населення. При цьому, щоби стримати поширення вірусу, ВООЗ радить імунізувати щонайменше 75% громадян.

Напередодні в Австрії зафіксували найбільшу кількість добових заражень – понад 15 тисяч. Тож від понеділка вся країна йде на карантин. Триватиме він 20 днів. Виходити з дому можна лише з важливих причин, а відпочивати на вулиці тільки неподалік дому. Працюватимуть лише тільки продовольчі магазини та аптеки.
Водночас школи й дитсадки залишаться відчиненими. Уряд пообіцяв економічну підтримку всім підприємствам, які постраждають через локдаун.

“Я розумію, що ми просимо піти на карантин багатьох вакцинованих людей у цій країні. Вони знову зіткнулися з обмеженнями, тому що багато хто серед нас не проявили солідарності. Я прошу всіх вас про допомогу. Дослухайтеся до нас. Дотримуйтеся карантину. Намагайтеся обмежити контакти максимум на 20 днів, щоби вакциновані й захищені громадяни провели Різдво в безпеці”, – сказав канцлер Австрії Александр Шалленберг.

Чтайте також:  Під час збройного конфлікту на території України необхідно поширювати знання про права людини та міжнародне гуманітарне право

Нагадаємо, станом на 17 листопада 2021 року принаймні першу дозу вакцини вже отримали 40% українців, віком від 18 років.