Маску не дозволили запустити завод Tesla, він обізвав екс-міністра праці «ідіотом» російською

Засновник Tesla і SpaceX Ілон Маск назвав «ідіотом» колишнього міністра праці США Роберта Райха, який обіймав цю посаду з 1993 по 1997 рік. Повідомлення російською мовою мільярдер опублікував у Twitter.

Маск пригрозив перенести виробництво Tesla з Каліфорнії в Техас і Неваду, оскільки влада округу Аламеда заборонила компанії працювати через карантин, пов’язаний з коронавірусом.

«Ілон Маск погрожує забрати у людей робочі місця, якщо йому не дозволять ризикувати їхнім здоров’ям. Капіталізм в його найгіршому прояві», – написав екс-міністр Райх.

У відповідь Маск спочатку по-російськи назвав Райха «ідіотом», а потім вибачився і заявив, що мав на увазі «нудний ідіот».

У суботу Tesla подала позов до влади округу Аламеда (де розташований завод Tesla) і звинуватила їх в порушенні 14 поправки до американської конституції, яка зобов’язує захищати всіх громадян в однаковій мірі, вказує The Washington Post. Компанія вимагає, щоб її завод у місті Фримонт отримав право повернутися до роботи. Маск також повідомив, що все це стало «останньою краплею» і Tesla «негайно перенесе штаб-квартиру і майбутні програми в Техас/Неваду».

Чтайте також:  У Швеції почалися заворушення після спалення Корану

Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом оголосив про те, що багато організацій штату зможуть повернутися до роботи, проте дозволяють працювати тільки тим підприємствам, які мають «особливе значення», а Tesla вони таким не вважають.

В кінці квітня Маск порівняв введений через коронавірус режим самоізоляції з фашизмом. «Продовження самоізоляції, або як я б це назвав, примусове утримання людей вдома проти всіх їхніх конституційних прав, – це, на мій погляд, жахливе і неправильне порушення свобод людей», – заявляв мільярдер.

«Говорити, що хтось буде заарештований, якщо покине дім, – це фашизм. Це недемократично. Це не свобода. Поверніть людям їх чортову свободу», – заявляв він. Підприємець також висловив думку, що продовження обмежувальних заходів «принесе велику шкоду» не тільки його компанії, а й багатьом іншим.

З його точкою зору не погодився глава Facebook Марк Цукерберг. Він вважає, що пом’якшення обмежень до того, як рівень захворюваності знизиться, «майже гарантовано призведе до спалаху» і негативно позначиться на здоров’ї населення і економіці країни.

Чтайте також:  “Вбив двох земляків заради грошей на секс та алкоголь”: у Польщі українцю дали 25 років тюрми за вбивство