Окуляри Envision допоможуть людям з вадами зору читати книги і орієнтуватися в просторі

Ці очки допоможуть мільйонам людей орієнтуватися в просторі

Голландський стартап Envision у партнерстві з Google Glass розробив окуляри для штучного інтелекту. Вони допоможуть сліпим і слабозрячим людям бачити.

Окуляри можуть отримувати інформацію з зображень людей, об’єктів і громадського транспорту, а потім розповідати власнику словами. Він може читати книги, запам’ятовувати обличчя друзів і відповідні імена, а також описувати навколишнє середовище, таку як поїзд і попереджувальні знаки. Користувач зі слабким зором може використовувати окуляри, щоб прочитати рецепт у кулінарній книзі.

Пристрій було розроблено Envision, розташоване в Гаазі, Нідерланди, і працювало з Google Glass. Envision стверджує, що в даний час вона використовує саме швидке і точне програмне забезпечення для оптичного розпізнавання символів (OCR). Він здатний читати будь-який текст на більш ніж 60 мовами з будь-якого типу поверхні, від харчових етикеток до почерку.

Чтайте також:  Китайський стартап винайшов окуляри для розпізнавання хворих на COVID-19 та пропонує їх США

Envision розробила програмне забезпечення для сильно порочить Google Glass, який перестав бути споживчим продуктом, але живе на підприємстві як помічник по гучномовному зв’язку на складах і заводах.

В даний час розумні окуляри можна забронювати на офіційному сайті Envision. Є два варіанти на вибір, і ціна становить 1499 євро і 1699 євро відповідно. Після початку поставок в серпні 2020 року офіційна роздрібна ціна досягне 1899 євро.