Бронювання та відстрочка: Міноборони додасть до “Резерв+” нові функції – названа дата

Що відомо

Міноборони додасть до «Резерв+» нових функцій, що буде доступно
У додатку “Резерв+” скоро з’явиться можливість оформити відстрочку від онлайн мобілізації. Про це повідомляє інформаційний портал NV.

Заступник міністра оборони Катерина Чорногоренко зазначає, що у деяких випадках відстрочка має надаватися автоматично, “без походу до ТЦК, без збору папірців, наприклад, людям з інвалідністю чи батькам трьох дітей”. Адже всі ці дані, за словами Чорногоренко, вже мають державу, наприклад, родинні зв’язки є в Державному реєстрі актів цивільного стану.

“Ми хочемо досить швидко закрити найпоширеніші кейси, щоб Резерв+ став абсолютно цифровим аналогом ТЦК, і всі сервіси, які можна автоматизувати, не забирали час та ресурси наших громадян”, – зазначила вона.

На питання, коли може бути запущено цю функцію, Чорногоренко відповіла, що це відбудеться протягом літа.

Чтайте також:  iPhone допоможе розпізнавати симптоми коронавірусу за допомогою Siri

Крім того, коментуючи запровадження процесу електронного бронювання, представник Міноборони зазначила, що воно буде доступне на порталі Дія, а Міністерство оборони буде системою-партнером.

“Кожен керівник підприємства отримає доступ до записів у реєстрі Пенсійного фонду щодо своїх працівників, які підлягають бронюванню. Керівник зможе бронювати їх онлайн.

Ця інформація одразу передаватиметься до реєстру “Оберіг”. Потім кожен заброньований користувач Резерв+ отримає відповідний статус у додатку у своєму смартфоні. Статус електронного бронювання відображатиметься під час формування електронного військово-облікового документа через програму. Фактично це має зайняти кілька хвилин”, – розповіла вона.

Вона зазначила, що для впровадження цієї функції потрібна взаємодія кількох міністерств: Міністерства економіки, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства оборони, Пенсійного фонду. Однак, за її словами, робиться все, щоб запустити якнайшвидше цей сервіс, і, ймовірно, це буде зроблено протягом літа.

Чтайте також:  Штраф 17 тисяч і позбавлення прав: які ліки водіям не можна вживати за кермом