Пішов з життя відомий італійський композитор Енніо Морріконе

Він помер у віці 91 року

Помер італійський композитор Енніо Морріконе.

Як повідомляє ANSA, чоловік помер в ніч на понеділок в одній з римських клінік від наслідків падіння. За даними італійських ЗМІ, кілька днів тому Морріконе впав і зламав стегно.

Енніо Морріконе – це один з найвідоміших композиторів сучасності і найвідоміший у світі композитор кіно. За свою довгу кар’єру він написав музику більш ніж до 400 фільмів і телесеріалів, знятих в Італії, Іспанії, Франції, Німеччині, Росії та США. Морріконе зізнався, що сам точно не пам’ятає, скільки саундтреків він створив, але виходить, що писав в середньому по одному на місяць.

Як кінокомпозитор він був п’ять разів номінований на «Оскар», а в 2007 році отримав цю премію за видатний внесок у кінематограф, у 2016 році за саундтрек до фільму «Мерзенна вісімка» Квентіна Тарантіно. Крім того, у 1987 році за музику до фільму «Недоторканні» він був удостоєний премій «Золотий глобус» і «Греммі». Серед фільмів, до яких Морріконе написав музику, слід особливо відзначити такі: «За пригоршню доларів», «На кілька доларів більше», «Хороший, поганий, злий», «Якось на Дикому Заході», «Одного разу в Америці», «Місія», «Декамерон», «Багсі», «Професіонал», «Недоторканні», телесеріал «Спрут» і «Легенда про піаніста».

Чтайте також:  Учень шостого класу львівської школи №82 загинув під час шкільної екскурсії на водоспад Кам’янка (ФОТО)

Музичний смак Енніо Морріконе дуже складно описати точно. Його аранжування завжди були дуже різними, в них можна почути і класику, і джаз, і італійський фольклор, і авангард, і навіть рок-н-рол. Морріконе використовував різні інструменти, від гармошок і ріжків до електрогітар, але його фірмовий стиль – це використання жіночого голосу як інструменту, який відтіняється оркеструванням.

Всупереч поширеній думці, Морріконе створював не тільки саундтреки, він писав і камерну інструментальну музику, з якою в 1985 році навіть здійснив тур Європою, особисто диригуючи оркестром на концертах.

Двічі за свою кар’єру Енніо Морріконе сам знімався у фільмах, до яких він писав музику, а в 1995 році про маестро був знятий цілий документальний фільм.